Hoe krijg ik de Instagram Music sticker (terug)?

Instagram Music

Music voor Stories en Reels

Instagram Music bestaat al even maar is na de introductie van Reels niet meer weg te denken! Maar wat als je de Music sticker niet (meer) hebt en je dus ook geen muziek kunt gebruiken voor je Reels? Dit kan aan een aantal dingen liggen. Er wordt gezegd dat Instagram Music niet beschikbaar is voor bedrijfsprofielen omdat zij commercieel gebruik maken van het platform. En dat heeft dan weer impact op de rechten van de muziek. Instagram bevestigt dit zelf overigens niet.

Wat kun je doen?

Er zijn een paar oplossingen, ik deel ze hieronder met je.

  1. Update je Instagram app: ga naar je app store, zoek op Instagram en check of je Instagram app de laatste versie heeft.
  2. Log helemaal uit van Instagram en log weer in. Het is een oud trucje voor allerlei ICT problemen. Deze truc kan ook hier helpen!
  3. Haal de Instagram app helemaal van je telefoon af, installeer opnieuw, log weer in en check of de Music sticker beschikbaar is.
  4. Stap over van een bedrijfsprofiel naar een persoonlijk profiel. Het grote nadeel hiervan is dat je al je zakelijke opties en mogelijkheden kwijt bent. Zoals de link naar je website, de e-mail knop en je statistieken.
  5. Stap over van een bedrijfsaccount naar een makers account (deze truc werkte voor mij). De verschillen met een bedrijfsaccount zijn niet groot. Je hebt betere statistieken en een overzichtelijker postvak op je laptop of pc. Het grootste nadeel van een makers account is wel dat je niet meer automatisch berichten kunt plaatsen via een externe tool als Later of Preview. Je kunt ze wel inplannen maar het plaatsen vraagt dan nog een extra handeling. Hiervoor in de plaats kun je dit doen in Facebook Creator Studio, een aparte app van Facebook/ Instagram.

Wanneer je overstapt naar een ander profiel moet je even een paar dagen geduld hebben voordat de Music sticker verschijnt.

Probeer ze één voor één en kijk welke truc werkt voor jouw account.

Ik heb de sticker… en nu?

Hartstikke leuk natuurlijk. Maar daarmee win je niet de wedstrijd als het gaat om klanten aantrekken en je bedrijf te laten groeien. Daar heb je net even wat meer voor nodig. Volg je me al op Instagram? Daar neem ik je mee in ‘all things content marketing’ waarmee jij je favoriete klant aantrekt. Zie ik je daar?